Induktiosilmukat

Mahdollistamalla heikkokuuloisten induktiosilmukka -kuuntelujärjestelmän, parannat ja laajennat palveluasi isommalle asiakasryhmälle. Tietynlaisissa palvelupisteissä induktiosilmukka on jopa pakollinen EU-direktiivin nojalla. Tällaisia kohteita ovat erilaiset julkiset palvelupisteet, virastot sekä luentosalit. Myös usein uudisrakennettaviin kouluihin vaaditaan ainakin muutamia luokkatiloja katettavaksi induktiosilmukalla.

Siirry tuotteisiin suuret induktiosilmukat, 1:1 palvelupistesilmukat tai kannettava kuulosilmukka.


Kaksi yleisintä tapaa toteuttaa silmukkakaapelointi

Vaiheistettua ”Phased array hearing loops” silmukkakaapelointia käytetään pääasiassa uudisrakennusvaiheessa, jolloin kaapelin sijoittaminen mihin tahansa lattian osaan on huomattavasti helpompaa. Vaiheistetussa silmukkakaapeloinnissa käytetään lähes poikkeuksetta aina litteää kuparifoliokaapelia, jonka pystyy sijoittamaan lattiapäällysteen alle. Vaiheistettu silmukkakaapelointi mahdollistaa kuuntelualan koko huoneen pinta-alalla ja siksi vaiheistettua kaapelointitapaa tulisi pyrkiä käyttämään aina kun se on mahdollista.
Perimetristä ”Perimeter hearing loops” ja ehkäpä sitä tutumpaa vanhanaikaista silmukkakaapelointi tapaa käytetään saneerattavissa kohteissa, jossa koko lattian alalle ei enää ole mahdollista toteuttaa kaapelointia, kuten vaiheistetussa kaapeloinnissa. Perimetrisessä tavassa silmukkakaapeli kierrätetään esimerkiksi huoneen jalkalistojen alla joko yhteen tai jopa kahteen kertaan. Nykyaikaisella induktiotekniikalla myös perimetrisesti toteutettu kaapelointi antaa hyvän kuuluvuuden silmukan sisällä.